nak encoba blogger.com

hi friends,

quota  space kmk dalam tok dah nak abis… so, kamek tepaksa pindah lagik buat ke sekian kali nya. kali tok kamek akan encoba makey blogspot lagik. dolok kamek padah kmk sik mok makey blogspot coz site tok kenak block oleh Manager IT di opis kamek orang. Tp kamek dah ada cara dah giney nak ngepost dlm blogspot.

So, the new site is

http://onlinejournaltwo.blogspot.com

kelak mek update blog mek selalu gik k

sorry for the inconvenience

Faiz demam lagik

Faiz start demam ari Jumaat. Sebenarnya badan nya dah mula derang ari Khamis, asa ku nya jangkit sidak AHLIL RUMAH tumpangan nya… Walaupun mereka-mereka yang demam dikuarantin di atas (yang demam ialah kazen ku, Firdaus 16 tahun, dan mak nya 38 tahun)…. , kali pengudaraan kali, virus turun ke dibah, Faiz pun demam juak..

Kesian Faiz. nya jadi lemah… Sik mok berjalan… Bila berdiri, sik mok melangkah terus…  Makan lagik lah sik dapat.. Muntah lekak nyusu. Muntah dengan banyak. Aku ngn laki ku puas kenak muntah. Abah ku, time ngembak Faiz, muntah masok telinga indah.. Anak ku muntah rah bahu nya.

Hari Jumaat, aku kerja setengah hari. After lunch break , aku ngembak anak ku ke Paed Dr. Lee (specialist baby), ingin nak encoba rah sia, kerna aku takut mun embak pg NORMAH, takut rami urg demam… Mun pegi Klinik Dr. Ha, jauh gilak di Pendin nun…

So, hujan lebat, aku ngembak anak ku sia… sik rami urg. Aku the first one..

Faiz demam di embak oleh Nanny kat Klinik

Faiz demam di embak oleh Nanny kat Klinik (kiut sik baju nya? hehe..)

Nasib bait aku dah beli termometer digital.. Mala jak ngecek suhu Faiz.. Nangis jak nya termometer di engkah rah ketiak.

Aku ngetest, suhu nya mula mula 36.7degree, so, Paed Dr. Lee sik merik ubat kuat…

Tapi, malam, suhu Faiz nait 39.5degree.. kali segal hujan lebat gilak. So, aku ngn laki ku ngembak Faiz gi Normah. Sasha sik mok ekot. Tawakal ajak lah. Mudahn sikda urg sakit terok H1N1 kat sia.. Takut ku. dah anak ku kenak high Fever.

Laki ku mala jak ngelap anak ku ngn tuala sejok ais. Nangis jak Faiz sik mok berenggang dari aku. Mak ngn abah ku sikda. Gik di KL.

Kakya di NORMAH, cucok burit, makan ubat, ngkah ais rah palak Faiz.. turun suhu nya..

Ari Sabtu, aku ngn laki ku duak2 sik keja. Jaga Faiz. nya manjak  gilak. Makan sikpat. nenen pun susah. kesian ku ngn nya.. Nangis ku time mandik. AKu rela gik aku mpun demam dari nya. Bingong aku eyh.

Ptg Sabtu, ambik mak ngn abah di airport. Mak beli mainanS ngn Faiz… demam nya dah kebah… tp masih on antibiotics ngn Dharmol.

Ari tok tek, alhamdulillah, bait dah nya. Tinggal sikit jakpanas.

Tok gambar pagi tadik, WaYam pujok Faiz, time aku nak pegi keja.

IMAG0772

i ♥ my husband

semenjak mak ku pegi KL, gago jak laki ku bermasak di rumah.

jgn kitak org mikey aku malas ok…

aku balit keja, kakya ngambik Faiz.. aher sampey rumah. Laki ku keja, shift dari awal pagi (kol 5 pg, ), kakya kol 3 ptg nya dah ada di rumah. Ya nya volunteer masak.

Ari rabu ya tek, laku ku masak Kari Ayam. sungguh nyaman. sampey menjilat jari. Mun ada lebih, kompom kei ku bekal, kei cecah roti paun. Licak jak kentang nya.. Santan laki ku tukar ngn Ideal Milk.. Fuh.. nyaman ada jak.. Cukup segala dak bunga lawang, rempah..

Kakya mlm tadik, aku sanggup ngorban Belly dance classku, kerana laki ku masak.. Salu nya, mun aku belly dance, aku sik akan mok makan malam. Tp, kali tok, yalah, aku KENSEL pg kelas, retinya, aku PILEH makan. hahaha.

So, mlm tadik laki aku masak SOTONG KICAP KERIN BERCABIK. fuhh.. berangat jungor aku nya makey cabik kerin… Blender cabik umah mek org rusak.. Blender Faiz jak ada. Sanggup laki ku nutok makey lesung. hahaha. NYAMAN ada jak.

Malam nya madah nya nak masak ayam masak merah.. hmmph. Urg gaji ku senyummm jak bila laki ku volunteer masak.. Sik lelah nya ngupak bawang semua, laki ku mpun yg ngupak…

Malam tok aku nak suruh laki ku relek jak.. Biar org gaji ku masak.. Aku? Aku ada kelas.. sikpat masak.. Mun mok aku masak, aku akan ngembak sidak kuar makan jak lekak ku ngajar.

Anyway, marek aku transfer duit $$ ratus dari Maybank2u ke RHB. NERBES bukan main aku bila mak ku call, madah sikda pun nya receive duit ya…. Bukan nya sikit.. Siney ku nak ganti…

Lelah ku bertalipon ngn sidak RHB. DUhal tek transaction InterGIro dari maybank ke RHB nang jak makan masa sehari. Mlm tadik pukol 8mlm, bok mak ku nerimak.. Dah nak nangis nyawa ku.

PAgi tek badan Faiz derang. Bingong ku. Yalah, atmosphere nektok bukan nya bagus. LAki ku madah, demam mok berjalan. Malam tadik jauh dah Faiz melangkah kaki nya… Sik sabar juak ku nya berjalan. SIk lah ku beribey gik ngn nya. Tp aku takut nya jangkit mereka mereka yang sedang demam.

Ya allah ya tuhan ku, mudahan anak ku demam biasa jak.

Buat kali ke berapa dah tok, aku nak meli lagik termometer digital kei Faiz. Nak lamak ilang, katan urg gaji ku bersi gilak ngemas rumah, alu nya nyusun barang pun, nya sik ingat siney nya engkah.