Faiz demam lagik

Faiz start demam ari Jumaat. Sebenarnya badan nya dah mula derang ari Khamis, asa ku nya jangkit sidak AHLIL RUMAH tumpangan nya… Walaupun mereka-mereka yang demam dikuarantin di atas (yang demam ialah kazen ku, Firdaus 16 tahun, dan mak nya 38 tahun)…. , kali pengudaraan kali, virus turun ke dibah, Faiz pun demam juak..

Kesian Faiz. nya jadi lemah… Sik mok berjalan… Bila berdiri, sik mok melangkah terus…  Makan lagik lah sik dapat.. Muntah lekak nyusu. Muntah dengan banyak. Aku ngn laki ku puas kenak muntah. Abah ku, time ngembak Faiz, muntah masok telinga indah.. Anak ku muntah rah bahu nya.

Hari Jumaat, aku kerja setengah hari. After lunch break , aku ngembak anak ku ke Paed Dr. Lee (specialist baby), ingin nak encoba rah sia, kerna aku takut mun embak pg NORMAH, takut rami urg demam… Mun pegi Klinik Dr. Ha, jauh gilak di Pendin nun…

So, hujan lebat, aku ngembak anak ku sia… sik rami urg. Aku the first one..

Faiz demam di embak oleh Nanny kat Klinik

Faiz demam di embak oleh Nanny kat Klinik (kiut sik baju nya? hehe..)

Nasib bait aku dah beli termometer digital.. Mala jak ngecek suhu Faiz.. Nangis jak nya termometer di engkah rah ketiak.

Aku ngetest, suhu nya mula mula 36.7degree, so, Paed Dr. Lee sik merik ubat kuat…

Tapi, malam, suhu Faiz nait 39.5degree.. kali segal hujan lebat gilak. So, aku ngn laki ku ngembak Faiz gi Normah. Sasha sik mok ekot. Tawakal ajak lah. Mudahn sikda urg sakit terok H1N1 kat sia.. Takut ku. dah anak ku kenak high Fever.

Laki ku mala jak ngelap anak ku ngn tuala sejok ais. Nangis jak Faiz sik mok berenggang dari aku. Mak ngn abah ku sikda. Gik di KL.

Kakya di NORMAH, cucok burit, makan ubat, ngkah ais rah palak Faiz.. turun suhu nya..

Ari Sabtu, aku ngn laki ku duak2 sik keja. Jaga Faiz. nya manjak  gilak. Makan sikpat. nenen pun susah. kesian ku ngn nya.. Nangis ku time mandik. AKu rela gik aku mpun demam dari nya. Bingong aku eyh.

Ptg Sabtu, ambik mak ngn abah di airport. Mak beli mainanS ngn Faiz… demam nya dah kebah… tp masih on antibiotics ngn Dharmol.

Ari tok tek, alhamdulillah, bait dah nya. Tinggal sikit jakpanas.

Tok gambar pagi tadik, WaYam pujok Faiz, time aku nak pegi keja.

IMAG0772

5 thoughts on “Faiz demam lagik

  1. Rynnie, nenek mek padah kali tok demam nak berjalan…. Dolok demam nak dudok… Kmk pun sik tauk juak.. Tapi baby nang fragile.. Time awal2 dolok, demam kerana injection dosage baby… ya sik teruk, demam panas semalam jak… Demam latest tok paling teruk…. Mudahan juak bila bait demam alu bejalan…. Lagik pun Faiz di antar ke rumah urg bah… Mun salah sorang demam, bahaya lah.. baby mudah nak demam…

    Khaty, kali juak nya beraie ngn atok ngn nenek nya… Hmmpp, I think, maybe kau beraie ngn baby dlm perut Mimi.. sik sabar nak nunggu nya keluar.. Dah ada nama dah baby tek? hahaha…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *